Intervju: Marko Mrzlikar
Ponedeljek, 03 September 2007 01:00
Foto: Gregor  Kocijančič Mare je eden tistih, ki je precejšen del svojega življenja posvetil surfanju. Rezultat tega je med drugim tudi drugo mesto na prvem slovenskem državnem prvenstvu v surfanju. Mareta je za intervju začopatil Dejč in nastal je tale pogovor.

Rojen:(letnica)76
Trenutno prebivaš: V trenutku.
Teža: 69
Stan: Zaposlen - Student - Bluzim..
Home spot: Isla de Lobos
Sponzorji (Mama-Tata-Sam svoj sponzor): Sam.
Naj dila: 5'10" retro fish
Zadnji manever, ki si ga natreniral: Najljubsi manever mi je, da nabereš potreben denar in greš srfat čez zimo za 3-4 mesece, al pa, da drviš na longskejtu z Mangarta s hitrostjo 70km/h, ne da bi za trenutek pomislil na, kaj pa če...
Naj glasba: Holosync
Naj surf video: Momentum (zaradi dobre muzike)
Naj film (ne surf): Baraka
Naj hrana: Hrana, ki jo lahko narediš sam.
Ostali hobiji: Fakulteta za šport, longskate

Foto: Gregor  Kocijančič Koliko časa sedaj že surfaš in kaj ti pomeni surfanje? Od leta 99, vsako leto bolj. Raziskovanje sveta in sebe, predvsem pa sprostitev.

Zakaj si začel? Ker smo si s kolegi iz Ljubljane to res želeli. Prvi sem imel to možnost in poskusil.

Je postala to življenska ljubezen? Ja, zelo močna ljubezen.

Se je tvoj pogled na svet spremenil od kar surfaš? Ni se spremenil, se je le še utrdil.

Vemo, da je v bližini malo valov. Kaj počnes med tem? Concrete surfing.

Je možno surfati kvalitene valove na Jadranu? Vsak val je kvaliteten, idealen. Vse ostalo je odvisno od tvojega (ne)znanja.

Se spomniš tvoje prve tube (kje in koliko sekund je trajala)? Balangan(Bali), ne vem, ker se je čas ustavil.

A je v tubi tema? Odvisno od tega a mižiš al ne.

Kaj poskušaš odnesti iz sessna? Pozitivno energijo, ki nam jo pošilja Ocean.

 

Tvoj zadnji trip - kam, zakaj, s kom, kakšni valovi, kje ste spali, kaj ste jedli... Fuerteventura, zimski oddih, Jerko, David, supersessni, sami v vodi, smeh, apartma v  Corraleju, David in Jernej sta igrala kitare, jst pa kuhal.

Tvoj naslednji trip- kam, zakaj, s kom? Fuerteventura, nova zimska pravljica, Manawai team.

Foto: Gregor  Kocijančič Najbolj nora stvar, ki se ti je zgodila na surf tripu? Valovi. 

Kaj meniš o lokalizmu v surfanju (si že doživel primer lokalizma)? Enkrat mi je lokalni bodyborder grozil s skalo, z namenom, da se poberem iz njegovega spota.

Foto: Gregor  Kocijančič Kaj pa longskate? Odličen nadomestni trening  za surf.

Vemo, da si se udeležil državnega prvenstva v surfanju, kako si doživel vse to? Skupaj smo doživeli nepozabne valove na Jadranu, rezultati sploh niso pomembni, morje nam je dalo vedeti, da ga ne smemo podcenjevati, čeprav je čisto majhno. Voda je voda.

Je trenutni državni prvak res boljši od tebe (Jerko je tvoj prijatelj in zelo dobro surfa)? S tem se ne obremenjujem, ker se z nikomer ne primerjam, zame je najboljši tisti, ki se ima v vodi naj naj, ki se lahko najbolj igra, vedno je vse igra, tega se ne sme pozabiti.

Foto: Gregor  Kocijančič Kaj pa Manawai, mi lakho poveš kaj o tem? Ustanovil se je nov Surf klub prijateljev deskanja, ki daje naprej izkušnje, znanje, vse v smeri zdravega človeka.

Po tvoje je bolj važen freesurfing kot tekmovalno surfanje? Kdo naredi več za razvoj? Vsak segment surfanja enako pripomore k razvoju, saj teži k temu, da se surfanje prodaja, s tem pa se pridobi količina energije, ki se jo lahko nameni v raziskave-razvoj.

Na kakšnem nivoju je sploh slovensko surfanje (če lahko temu rečemo nivo)? Sreča je to, da obstaja peščica navdušencev, ki lahko širijo spirit. Ki imajo izkušnje in znanje, ter to tudi posredujejo naprej.

Povezava med borilnimi veščinami in surfanjem, sploh obstaja? Sam sem aktivno treniral Judo, kar pomeni v prevodu mehka pot, surfanje pa je postalo zame še nadgradnja temu. Tu pa je potrebno še več mehkobe, stalno prilagajanje, je trening prilagajanja za življenje v vodi in na kopnem.

Foto: Gregor  Kocijančič Kaj je bolj važno - dober session s prijatelji ali kup denarja? Potrebno je najti ravnovesje, kajti da si lahko privoščiš supersession tudi rabiš nekaj denarja, stvari postanejo kompleksne, povezane...

Bi na koncu rad koga posebej pozdravil... Jerko vrni se že nazaj...


Mare, longskate in Mangart


Add this to your website
Komentarji (10)add comment

dejan said:

dejan
...
Ja po dolgem,zanimivem in požrtvovalnem novinarskem delu je v pogled prvi intervju.....Tako bomo poskušali vsak mesec objavit en nov intervju iz slovenske oz. svetovne surf scene dejč tha novinar smilies/grin.gif
september 03, 2007

ales said:

ales
...
Mare dober intervju, sem celga prebral, stvar je zanimiva, ti sam tko naprej se vidmo na Kanarih, upam da gremo kmalskup na kaksen Dolka session ha ha vaja con dios compadre....Dejc zamisel je huda mas 100 % podporo..
september 03, 2007

urska golob said:

urska golob
...
najboljse branje,ki si ga lahko beres, ko bi si moral ucit,pa se raj nebi! smilies/smiley.gif
sam matra me keri manawai,a si mare ze surfu tm in keri manawai, ker jih je vec...??? kr tako lepo naprej...pohvaljen novinar in vprasani smilies/wink.gif
september 03, 2007

dejan said:

dejan
...
thx Sugar.......sem cel dan delal na novem intervjuju........nisem imel časa za chatat po strani....niti novih slik nisem imel cajta dat gor.......novih mišk v galerijo......HA HA smilies/grin.gif
september 03, 2007

borut said:

borut
...
se vid da si se potrudu smilies/cheesy.gif sej je prow, najprej prjatli pol pa lubice smilies/grin.gif
p.s.: Mana wai pomen po havajsko nadnaravna moc vode, pa tut kot je mare reku surf klub prijateljev deskanja, odprt za vse ki bi se radi popolnoma predal surfanju cez zimo na kanarski fuerteventuri....
september 03, 2007

mm said:

0
...
urs dej se ti uci,pa pol ko vse zrihtas v vodo. Manawai odpira prvo sezono vodne zabave-od oktobra do maja. Suerte m
september 03, 2007

urska golob said:

urska golob
...
tnx fanta smilies/smiley.gif
september 03, 2007

klemen said:

klemen
...
Evo, še filmček je gor.
september 04, 2007

primož said:

primož
...
kul tale ideja z intervjuji. malo zanimivega branja. pa fino se mi zdi, da se res vsaj malo "spozna" domače rajderje, ki se jih drugače ne pozna (o unih ki se jih pa že, bo pa tud zanimivo brat).
september 05, 2007

dejan said:

dejan
...
Mare hope I see yaa soon in the line-up
Se enkrat se zahvaljujem za tvoje sodelovanje.

Let*s share some waves today smilies/grin.gif
september 05, 2007

Napišite komentar
zmanjšaj | povečaj

busy
 

Sveže Surf Novice

Na tej strani najdeš kronološki arhiv novic iz sveta slovenskega in svetovnega surfanja. Surferske so vse splošne novicei povezane s surfanjem. Domače novice spremljajo dogajanje v Ujusansi. Tekmovanja sledijo dogodkom na ASP pokalu in ostalih tekmovanjih. V Intervjujih si lahko preberete pogovore z nekaterimi domačimi in tujimi surferji. Video novice so novosti iz surf filmov in drugih YouTube, Vimeo... surf posnetkov. Shaperske novice se držijo izdelave surf desk. Newstler je utrinek iz preteklosti, ko smo pisali mesečni uvodnik na ujusansa strani. In Ostale novice so pač vse ostale novice.

Komentarji Fotk

  • looking for ~ ...future dave rastovich keel surfboard fins design for sea shepherd i own... ~
  • IMG_4497 primamo narudzbe. :D
  • IMG_4497 Od sada naprijed šaljem daske za glassing u Zagreb..he he......
  • IMG_4497 Hvala! potrudili smo se. ;-)
  • IMG_4497 namjesto bat-mana ... bee-man? ;D

Prvi s 500 pikami dobi nagrado

Prijatelji

Več o surfanju in o najboljšem surferju Kelly Slaterju ter uporabne informacije o wetsuitih tukaj in tukaj.

Sveži RSS valovi naravnost iz Ujusanse