Maj 2002
Sobota, 07 Januar 2006 16:47
NewstlerKer vam je bil vsec uvodnik prejsnjega meseca dodajam se en simple pleasure, ki mi je ne vem po kaksnem freaky naklucju padel iz glave. KHM,KHM ? ko po uri surfanja v vodi z bogimi 15 stopinjami zacutis pritisk v mehurju, sprostis misico in postane toplo, na obrazu pa se prikaze nasmesek. Yeah!!
Ali kot je komentiral ljeso: only surfer knows the feeling. Hahaha. No v glavnem, poletje se bliza, voda se segreva in zgornje uzitke bo potrebno pocakati do jeseni (kdor pohiti jih lahko seveda se vedno ujame, poleg tega je tu vedno portugalska in maroko). Pa pojdimo na majski newstler. Hm o cem bi pisal? Berem Kriznarjevo knjigo in v njej mimogrede nekaj filozofira o morju... in sem zacel razmisljati, kaj je na morju kar ljudi tako privlači? Se spomnim, ko si majhen je beseda gremo na morje, kot bi bila danes - zadel si sedmico (LOTO). In potem tam enkrat na Crnem kalu se zacne tekma kdo bo prvi zagledal modrosivo vodo Trzaskega zaliva. Mami, mami morje se vidi in ladjice in oh in sploh.. in potem ko si enkrat na plazi.. čof čof čof mami, mami lej me.. pa odgovor: "daj pridi ze enkrat iz vode cisto moder si ze od mraza!!".. in nazaj: "brrrrr ne saj me ne zzzzebbbeee, samo se 10 minut!" Tega primorci ne stekajo. In ko razmisljam za nazaj, tega tudi jaz ne stekam, ampak tako je. Lahko, da ima kaj s tem, da morje povezuje cel svet ista voda obliva obale oddaljene na tisoce kilometrov, morje je okno v svet in medtem ko se namakamo v njem stegujemo lovke po celem svetu. Ali pa je organska juha iz katere vsi izhajamo. Ali se mogoce vracamo na kraj svojega rojstva v maternico clovestva? Konec koncev ima nase telo hidrodinamicne oblike, da nismo mogoce nekje od opice do homo internetikusa se enkrat skocili v vodo? Potem, ko surfam pridem v stik s svojimi prazgodovinskimi custvi in kolektivno prazavestjo vseh ljudi, da je voda nekaj dobrega. Dom. In konec koncev, kot pravijo v reklamne namene, tudi sneg je samo zmrznjena voda. Makes sense (ali z drugimi besedami: Kako zakomplicirati, zafilozofirati, napihniti, nadvrednotiti in narediti iz surfanja religijo in one easy lesson..hahaha ).

LP Klemen

Add this to your website
Komentarji (0)add comment

Napišite komentar
zmanjšaj | povečaj

busy
 

Sveže Surf Novice

Na tej strani najdeš kronološki arhiv novic iz sveta slovenskega in svetovnega surfanja. Surferske so vse splošne novicei povezane s surfanjem. Domače novice spremljajo dogajanje v Ujusansi. Tekmovanja sledijo dogodkom na ASP pokalu in ostalih tekmovanjih. V Intervjujih si lahko preberete pogovore z nekaterimi domačimi in tujimi surferji. Video novice so novosti iz surf filmov in drugih YouTube, Vimeo... surf posnetkov. Shaperske novice se držijo izdelave surf desk. Newstler je utrinek iz preteklosti, ko smo pisali mesečni uvodnik na ujusansa strani. In Ostale novice so pač vse ostale novice.

Komentarji Fotk

  • looking for ~ ...future dave rastovich keel surfboard fins design for sea shepherd i own... ~
  • IMG_4497 primamo narudzbe. :D
  • IMG_4497 Od sada naprijed šaljem daske za glassing u Zagreb..he he......
  • IMG_4497 Hvala! potrudili smo se. ;-)
  • IMG_4497 namjesto bat-mana ... bee-man? ;D

Prvi s 500 pikami dobi nagrado

Prijatelji

Več o surfanju in o najboljšem surferju Kelly Slaterju ter uporabne informacije o wetsuitih tukaj in tukaj.

Sveži RSS valovi naravnost iz Ujusanse